
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeni Boğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde Mormenekşe’de düzenlenen 3. Kültür, Sanat ve Üretici Festivali’ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar festivalde, yaptığı konuşmada gençlerin kendi kültürleriyle yaşama devam etmelerinin çok önemli olduğunu belirterek, bunun ülke tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Kültürün yaşatılmasında Kıbrıs folklorunun büyük önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin kendi kültürüne, maneviyatına, geleneklerine ve ülkesine sahip çıkmasını istedi.
Cenevre’de gerçekleştirilen gayrı resmi Kıbrıs toplantısında Kıbrıs’ın yararına olacak her türlü işbirliğine hazır olunduğunun ortaya konulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta biz ayrı bir halkız, kültürümüzle ve sanatımızla varız. Bu topraklarda kökleşmeye devam edeceğiz” dedi.